بردو دو قلو ترکیبی از دو قارچ کش و باکتری کش حفاظتی و تماسی است که با عنوان بردو میکسچر هم شناخته میشود. ترکیبی مناسب برای پیشگیری و درمان انواع بیماریهای درختان میوه دانهدار و هسـتهدار، سبزی و صیفی و غیره توصیه میشود. دارای چسبندگی بالا و مقاوم به آبشویی
محصولات مرتبط
فهرست محصولات
بسته بندی
کشور تولید کننده
نحوه ارسال
ترکیب بردو که با مخلوط کردن محلول سولفات مس و دوغاب هیدروکسید کلسیم بدست می آید، ماده ای آبی رنگ، غیرمتبلور و ژلاتینی با دانه بندی خیلی ریز و چسبندگی بسیار زیاد می باشد که پس از پاشیده شدن روی گیاه در اثر رطوبت و گازکربنیک به تدریج تبدیل به ترکیبات کمپلکسی می شود که مرتباً یون مس آزاد می کند.
مخلوط بدست آمده درحالت سوسپانسیون بدون بافت کریستالی است و به صورت تودۀ به هم چسبیده و یکنواخت روی گیاه کاملاً مینشیند درحالی که سایر ترکیبات مسی مانند اکسید کلرور مس به دلیل داشتن بافت کریستالی ذراتی جدا از هم داشته و کمتر بر روی گیاه مینشیند.
- دیرپایی محصول: ترکیب بردو به دلیل آزاد کردن تدریجی یون مس اثر دیرپایی دارد.
- دانه بندی ریز: ترکیب بردو با دانه بندی ٢ تا ٣ میکرون، مؤثرتر از دیگر سموم مسی است.
- ماندگاری پس از بارش: به دلیل دانه بندی بسیار ریز، چسبندگی بالا و تثبیت شدن بصورت کمپلکس روی بافت گیاه حتی پس از بارش های طولانی نیز یون های مس روی گیاه باقی مانده و نسبت به سایر سموم مسی ماندگاری طولانی تری روی گیاه دارد.
- سمیت ناچیز: ترکيب بردو با داشتن LD۵۰ Oral for rat >۴۰۰۰ mg/ kg جزء سالمترين سموم می باشد.
- جلوگیری از سرمازدگی: ترکیب بردو به دلیل از بین بردن باکتری هایی که هسته اولیه بلورهای یخ Bacterial Ice Nucleation را می سازند، خطر سرمازدگی را کم میکند.
- اختلاط با سایر سموم: ترکيب بردو با گوگرد و روغن ولک قابل اختلاط است. ولی نبايد با حشره کش های ارگانوفسفره و نيز سمومی که در محيط قليائی تجزيه می شوند مخلوط شود.
- آتشک، لکه سیاه، شانکر سیتوسپورایی ، پوسیدگی ریشه و طوقه درختان میوه دانه دار
- غربالی، پیچیدگی برگ هلو، انبانک آلو، شانکر سیتوسپورایی، لکه آجری بادام، شانکر باکتریایی درختان میوه هسته دار
- آنتراکنوز، شانکر سیتوسپورایی ، پوسیدگی طوقه، بلایت وشانکر پوستی گردو
- آنتراکنوز، بلاست، شانکر باکتریایی و گموز مرکبات
- شانکر و سرخشکیدگی شاخه، لکه برگی، بلایت وگموز پسته
- سفیدک داخلی، سفیدک سطحی، سرطان طوقه، آنتراکنوز، پوسیدگی خاکستری و سیاه مو
- بلایت باکتریایی، شانکر خونی، پوسیدگی طوقه و ریشه و کپک خاکستری کیوی
- لکه موجی، آنتراکنوز، بوته میری، بادزدگی، سفیدک داخلی و شانکر باکتریایی گوجه فرنگی و سیب زمینی
- بوته میری، لکه موجی، آنتراکنوز، سفیدک داخلی خیار و کدوئیان
- سفیدک داخلی، پوسیدگی خاکستری و لکه برگی پیاز
درختان باغی
- سم پاشی بعد از ریزش ٧۰ درصد برگ ها به میزان ١۰ در هزار
- سم پاشی قبل از تورم جوانه ها به میزان ١۰ در هزار
- سم پاشی پس از ریزش گلبرگ ها یا شاتون ها به میزان ۵ در هزار
- سم پاشی بعد از تشکیل میوه به میزان ۵ در هزار
سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و کدوئیان
- ضدعفونی بذر بوسیله سم پاشی به میزان ١۰ در هزار
- ضدعفونی خاک بوسیله محلول نمودن در آب زراعی به میزان ١۰ در هزار
- سم پاشی به میزان ۵ در هزار هنگام بازشدن اولین برگ ها
- سم پاشی به میزان ۵ در هزار هنگام تشکیل اولین میوه ( هنگامیکه بوته ها ١۰ تا ١۵ سانتی متر رشد کرده اند)
- در صورت وجود آلودگی، سم پاشی به میزان ۵ در هزار با فواصل ١۰ روزه تا برداشت محصول تکرار شود.
مو
- سم پاشی به میزان ١۰ در هزار پس از برداشت محصول
- سم پاشی به میزان ١۰ درهزار قبل از تورم جوانه ها
- سم پاشی به میزان ۵ در هزار هنگامیکه طول ساقه ها به حدود ٢۰ سانتی متر برسد
- سم پاشی به میزان ۵ در هزار بعد از تشکیل غوره ها
- سم پاشی به میزان ۵ در هزار هنگام شیرین شدن غوره ها
طرز تهیه ترکیب بردو برای محلول پاشی یا ضدعفونی خاک به شرح زیر می باشد:
برای تهیه ١۰۰ لیتر ترکیب بردو ( بطور مثال ١۰ در هزار) مقدار یک کیلوگرم هیدروکسیدکلسیم را با مقدارکمی آب خیس کرده، در سمپاش ریخته و ضمن بهم زدن، حجم آنرا با افزودن آب به ٩۵ لیتر می رسانیم. سپس مقدار یک کیلوگرم سولفات مس را در ۵ لیتر آب ولرم درظرف پلاستیکی یا استیل حل کرده و به آرامی روی دوغاب ضمن بهم زدن اضافه می کنیم. پس از ٢ دقیقه بهم زدن ترکیب بردو آماده مصرف است. سم پاشی باید در همان روزانجام گیرد.
دیدگاه خود را بنویسید